Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

1500 доларів США за сприяння тютюновій контрабанді – на Закарпатті викрили прикордонника

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю прикордонної служби за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, 22-річний інспектор скористався службовим становищем та запропонував своєму знайомому посприяти у незаконному переміщенні тютюнових виробів через державний кордон України до Словаччини.

Встановлено, що він зобов’язувався надати інформацію про розміщення та графіки несення служби прикордонними нарядами, а також обіцяв застосувати заходи від викриття злочину його колегами. Схема полягала у безперешкодному переміщенні тютюнових виробів за допомогою дронів у момент відсутності патрулів.  

Діяв підозрюваний разом із невстановленими на цей час особами, а свої послуги оцінив у 1500 доларів США за одну партію контрабанди – 30 ящиків цигарок.

Затримали його у порядку ст.208 КПК України – під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 1000 доларів США.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу. Крім цього, перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Закарпатській області та відділу внутрішньої та власної безпеки по 94 прикордонному загону ДПС України.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та  конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 249