Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

На Закарпатті судитимуть організовану злочинну групу за організацію незаконного переправлення військовозобов’язаних до Словаччини

 

 

Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи із чотирьох осіб за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

Слідство встановило, що начальник районного відділу Центру пробації на Закарпатті та троє місцевих мешканців за 5,5 тис доларів США системно допомагали перетнути військовозобов’язаним держкордон повз офіційні пункти пропуску та потрапити до Словаччини.

Їх затримали у квітні 2023 року поблизу Ужгорода під час чергової спроби переправити двох чоловіків. Усім чотирьом суд обрав запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу співробітників Головного управління внутрішньої безпеки СБУ та Головного управління Нацполіції у Закарпатській області.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення  з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 214