Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2024

Смертельна ДТП на Тернопільщині – судитимуть водія легковика

 

 

Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони скерувала до суду обвинувальний акт стосовно офіцера військового вишу за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб (ч.3 ст.286 КК України ).

Розслідування встановило, що ввечері 19 березня 2023 року поблизу с.Ярчівці, на Тернопільщині 41-річний підполковник за кермом легкового автомобіля виїхав на зустрічну смугу та врізався у бензовоз, який прямував назустріч.

Він не був достатньо уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, не реагував на її зміни, а також не переконався, що його маневри будуть безпечними і не створять перешкод або небезпеки для інших учасників руху.

Крім цього, побачивши попутний транспорт не знизив швидкості та допустив зіткнення.

Внаслідок аварії троє пасажирів легковика, серед який 9-річний син, 43-річна дружина та 54-річна знайома нацгвардійця загинули від отриманих травм.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові.

Довідково: санкція статті від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права керувати транспортними засобами.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 224