Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2024

За гроші «зливали» службову інформацію – на Львівщині підозру оголосили двом прикордонницям

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом співробітницям підрозділів прикордонної служби за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах, вчинені особою, яка має право доступу до неї, а також несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації (ч.ч.2,3 ст.362, ч.ч.1,2 ст.361-2 КК України).

За даними слідства, інспекторки за гроші перевіряли для «клієнтів» призовного віку інформацію у державній базі даних про наявність чи відсутність для них заборон на перетин кордону.

При цьому, вони могли визначити чи розшукують тих, чи інших чоловіків представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Встановлено, що підозрювані працювали у різних структурних підрозділах і не були знайомими, однак діяли за схожою схемою. Вони спілкувалися через месенджери та «працювали» за допомогою посередників. Така послуга коштувала 150 доларів США, яку вказані особи розподіляли між собою.

Правоохоронці задокументували два епізоди продажу службової інформації однією прикордонницею та ще шість – іншою.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу співробітників військової контррозвідки СБУ та відділу внутрішньої та власної безпеки по 7 прикордонному загону Держприкордонслужби України.

Довідково: санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 356