Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2024

4000 доларів США грн за встановлення діагнозу для відстрочки від призову – на Буковині викрили медсестру, яка «вирішувала питання»

 

 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру медсестрі однієї із лікарень Чернівців за фактом підбурювання до надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, чи третіх осіб, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службових повноважень (ч.4 ст.27, ч.3 ст.369 КК України).

За даними слідства, 35-річна підозрювана переконала пацієнта, який перебував у медзакладі на лікуванні, що за 4000 доларів США зможе допомогти йому отримати відповідні виписки зі стаціонарного лікування, а також забезпечить відстрочку від призову завдяки «зв’язкам» у місцевому територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Встановлено, що частину коштів жінка обіцяла передати завідувачу медичного закладу та працівнику ВЛК за нібито їх сприяння у «вирішенні питання».

Затримали уродженку Вижниччини у порядку ст.208 КПК України – під час отримання чергового «траншу» у розмірі 31 тис грн, решту суми вона отримала напередодні кількома частинами.

Наразі суд обрав для неї запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 180 000 грн застави. Крім цього, правоохоронці перевіряють причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькі області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області та обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція статті передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 218