Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2024

Незаконно передала громаді Чернівців 12 га земель оборонного відомства – держреєстраторці мерії повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру головній спеціалістці однієї із міських рад Буковини за фактом службової недбалості, яка спричинила державним інтересам тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 КК України).

За даними слідства, 36-річна підозрювана належним чином не перевірила поданих ліквідатором державного підприємства Міноборони відомостей щодо 12 гектарів земель, на яких розташований завод, та передала їх у власність територіальної громади.

Однак відповідно до закону землі оборони можуть перебувати лише у державній власності. Встановлено, що сума завданих державі збитків сягнула більше 42 млн грн.

У разі доведення вини їй може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 202