Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2024

Чоловіку, який за 2000 доларів США намагався підкупити прикордонника на Львівщині, повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 43-річному уродженцю Запоріжжя за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.3 ст.369 КК України)

За даними слідства, підозрюваний запропонував начальнику групи інспекторів прикордонної служби «Рава-Руська» 2000 доларів США хабаря за безперешкодний перетин державного кордону в умовах дії правового режиму воєнного стану. При цьому у чоловіка не було жодних належних документів окрім паспорта.

Прикордонник категорично відмовився від протиправних заробітків та повідомив про інцидент правоохоронців, які і задокументували факт надання неправомірної вигоди. Ххабародавця ж затримали у порядку ст.208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання для вказаної особи міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліції Львівської області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та відділу внутрішньої та власної безпеки по Львівському прикордонному загону ГВВВБ «Захід» Державної прикордонної служби України.

Довідково: санкція статті передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 210