Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

На Тернопільщині повідомили про підозру підприємцю через привласнення понад 3,2 млн грн бюджетних коштів на ремонті військового містечка

 

 

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру директору приватного підприємства за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, а також службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, КК України).

За даними слідства, 51-річний керівник хмельницького підприємства уклав договір із Квартирно-експлуатаційним відділом м. Тернополя щодо капітального ремонту військового містечка на Львівщині.

Встановлено, що він скористався службовим становищем та вніс у офіційну документацію відомості із завищеною на понад 3,2 мільйони гривень вартістю робіт. Ці документи він підписав у замовника та подав до казначейської служби, яка і здійснила розрахунок. Вказану суму виділених із держбюджету коштів підприємець присвоїв, чим завдав державі збитків.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області.

Довідково: максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, становить 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 166