Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

Військового, який за 8500 євро допомагав ухилитися від служби, підозрюють на Тернопільщині

 

 

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю військової частини за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за понад 8500 євро обіцяв знайомому

вирішити питання про його ухилення від військової служби, зокрема допомогти виготовити медичні довідки про непридатність за станом здоров’я.

При цьому він мав скористатися «зв’язками» та вплинути на службовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки і членів військово-лікарської комісії.

Затримали солдата у порядку ст. 208 КПК України на Львівщині – після отримання 8000 євро неправомірної вигоди. Ще 21 000 гривень йому було надіслано на картковий рахунок у якості авансу.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Тернопільській області ДСР Нацполіції України та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 192