Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

Закупив обладнання за завищеною на понад 880 тис грн ціною – у Львові підозрюють ексдиректора оборонного підприємства

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру колишньому директору оборонного підприємства за фактом зловживання службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України).

За даними слідства, підозрюваний уклав у інтересах третіх осіб договір щодо постачання на завод більше 20 електроприладів, необхідних для виробництва. Однак обладнання він придбав за завищеною на понад 880 тисяч гривень ціною, чим завдав державі збитків.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління БЕБ у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 6 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 204