Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

Вимагав 5 000 доларів США хабаря за підтвердження діагнозу у хворого військового – затримано лікаря з Хмельниччини

 

 

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру члену гарнізонної госпітальної військово-лікарської комісії за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч.3 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, медик вимагав 5 000 доларів США у хворого військовослужбовця за визнання його військово-лікарською комісією непридатним до служби з виключенням з військового обліку та звільненням із лав Збройних Сил України. При цьому він достовірно знав, що у військового наявне медичне захворювання, яке є підставою для визнання його непридатним.

Встановлено, що він зобов’язувався оформити відповідні медичні довідки, а також вплинути на колег задля прийняття ними позитивного рішення.

Затримали лікаря у військовому госпіталі на Хмельниччині під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 1800 доларів США. Першу частину він отримав у якості авансу напередодні.

Наразі йому обрано запобіжний захід та відсторонено від посади. Перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 223