Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

10 000 доларів США за перетин держкордону під час війни – на Львівщині затримали організатора незаконної схеми

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру керівнику благодійного фонду за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, 38-річний підозрюваний за гроші обіцяв створити умови для безперешкодного переміщення військовозобов’язаного через кордон до однієї із країн ЄС в умовах дії правового режиму воєнного стану. При цьому сказав надати йому копію закордонного паспорта і частину коштів. Таку послугу оцінив у 10 тис доларів США. 

Викрили організатора схеми на одній із автозаправних станцій у с. Сокільники на Львівщині. Його затримали у порядку ст.208 КПК України – під час отримання першої частини коштів у розмірі 5 тис доларів США.

Наразі йому обрано запобіжний захід. Перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 197