Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

10 000 доларів США з людини: на Львівщині затримали чергового переправника ухилянтів за кордон

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 28-річному уродженцю м.Червоноград на Львівщині за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за гроші влаштовував для військовозобов’язаних, які хотіли уникнути мобілізації, незаконні трансфери до країн ЄС. Він підшукував чоловіків призовного віку, доставляв до відправної точки неподалік кордону, проводив інструктаж щодо маршруту, надавав відповідні засоби і поради.

Встановлено, що черговий незаконний перетин мав відбутися поза межами пунктів пропуску в Закарпатській області, а ціна послуги сягала 10 тис доларів США.

Затримали організатора схеми у порядку ст.208 КПК України – під час отримання всієї суми коштів.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу, перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та спільно із співробітниками Львівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 163