Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

5000 доларів США за фіктивний діагноз для військовозобов’язаного – на Львівщині затримали лікаря-хірурга

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру лікарю-хірургу одного із обласних госпіталів Львівщини за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, за гроші медик обіцяв визнання військовозобов’язаного обмежено придатним до військової служби. Для цього зобов’язувався виготовити усю необхідну медичну документацію та вплинути на членів військово-лікарської комісії.

Викрили підозрюваного у коридорі медзакладу під час отримання 5 тис доларів США хабаря. Його затримали у порядку ст.208 КПК України.

Наразі суд обрав лікарю запобіжний захід. Крім цього, вирішується питання щодо його відсторонення від посади.   

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України та спільно із Департаментом військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 186