Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

За гроші переправляв до Румунії військовозобов’язаних – на Буковині затримали організатора

 

 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 50-річному уродженцю Тернопільщини за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за гроші зобов’язувався забезпечити для п’ятьох чоловіків призовного віку, які хотіли уникнути мобілізації, перетин кордону поза пунктами пропуску. Такі послуги оцінив у 5 тис євро з людини.

Встановлено, що він доставив військовозобов’язаних до прикордонного населеного пункту в Чернівецькому районі на приватному транспорті та повинен був вказати маршрут до Румунії, однак був викритий правоохоронцями. Затримали організатора у порядку ст.208 КПК України, а потенційних ухилянтів - у адміністративному. 

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення майже 167 тис грн застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників 31 прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича ДПС України.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 164