Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

На Буковині судитимуть двох підприємців за недбальство та привласнення пів мільйона гривень бюджетних коштів

 

 

Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельного підприємства та інженера з технічного нагляду фірми-підрядника.

Їм інкримінують заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, внесення службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, а також службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч.4 ст.191, ч.2 ст.366, ч.2 ст.367 КК України).

Слідство встановило, що між Квартирно-експлуатаційним відділом м.Чернівці із будівельною фірмою укладено договір щодо капітального ремонту приміщення військового містечка, а з ФОП – про здійснення технічного нагляду за якістю та обсягами виконаного. Вартість ремонту була оцінена у майже 9 000 000 гривень.

Директор підприємства, скориставшись повноваженнями, завищив обсяги виконаних робіт, вніс до офіційної документації завідомо неправдиві відомості та передав її на підпис виконавцю.

У свою чергу виконавець, який здійснював технічний нагляд, належно не перевірив якість будівельно-монтажних робіт і їх обсяги, підписав і завірив сфабриковані дані та передав замовнику для оплати.

Після цього, КЕВ м.Чернівці перерахував генпідряднику вказані бюджетні кошти, з яких 500 000 гривень підприємець привласнив.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 145