Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2024

Переправляли через кордон за 10 000 доларів США – на Львівщині підозрюють військового та цивільного

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру групі осіб у складі військовослужбовця військової частини та цивільної особи за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 22-річний військовий та його 34-річний спільник за 10 тис доларів США обіцяли військовозобов’язаному допомогти уникнути мобілізації.

Встановлено, що вони мали намір внести відомості про нього до електронної системи «Шлях». Таким чином цей громадянин міг легально перетнути кордон та потрапити до однієї із країн ЄС під час дії правового режиму воєнного стану. 

Викрили підозрюваних на території одного із торгових центрів у Львові під час отримання всієї суми грошових коштів. Їх затримали у порядку ст.208 КПК України.

Наразі їм обрано запобіжні заходи. Крім цього, перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 251