Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

За гроші переправляли до Румунії через річку – на Закарпатті підозрюють двох місцевих мешканців

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом особам за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України    (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 23 та 21-річний жителі Рахівського району з метою особистого збагачення розробили механізм протиправного переправлення військовозобов’язаних за кордон через річку Тересва до Румунії.

Встановлено, що вони провели для двох потенційних ухилянтів інструктаж щодо способу та місця незаконного перетину, надали чіткі вказівки та доставили на власному автомобілі до прикордонного населеного пункту. Такі послуги оцінили у 9500 доларів США.

Викрили підозрюваних на шляху до відправного пункту у с. Грушово Тячівського району Закарпаття. Їх затримали у порядку ст.208 КПК України.

Наразі їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за матеріалами Міграційної поліції Закарпаття та спільно із оперативно-розшуковим відділом 94 прикордонного загону ДПС України.   

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 134