Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2024

За гроші працював на агента фсб російської федерації – жителю Львівщини повідомили про підозру у державній зраді

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 44-річному раніше судимому за крадіжку місцевому мешканцю за фактом державної зради, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, та глорифікації представників збройних формувань ворога (ч. 2 ст. 111, ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, який відбував покарання у місцях несвободи, у час війни рф проти України переписувався із співробітником федеральної служби безпеки російської федерації та за гроші допомагав проводити підривну діяльність проти України.

Він таємно використовував мобільний телефон та поширив більше десятка дописів у одній із соціальних мереж, які прославляли окупантів і підтримували армію рф.

Встановлено, що після чергової вподобаної проросійської публікації чоловік отримав завдання від спецагента країни-агресорки – сфотографувати та визначити координати об’єктів критичної інфраструктури у м. Львові.

Щоб виконати вказівку підозрюваний залучив третю особу. Цій особі він надав перелік адрес, придбав мобільний телефон, провів інструктаж щодо фотографування та надіслав гроші на транспортні витрати.

Однак львівським правоохоронцям вдалося запобігти реалізації кремлівських планів. Наразі розслідування триває. Надається правова оцінка діям співучаснику злочину. Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області за матеріалами СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 198