Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2024

Вимагали у підприємця 30 000 доларів США за безперешкодне надання в оренду землі – на Львівщині підозрюють двох депутатів

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом депутатам однієї із місцевих рад на Львівщині за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 4 ст. 368 КК України).

За даними слідства, один із депутатів очолює постійну комісію з питань земельних відносин і архітектури та є чинним військовослужбовцем, а інший є членом постійної комісії з економічних питань, фінансів та бюджету органу місцевого самоврядування.

Встановлено, що вказані особи змовились та вимагали від керівника підприємства хабар за погодження на профільній комісії документації щодо продовження довготривалої оренди земельної ділянки площею 1,5 га у Львівському районі. При цьому вони зобов’язувались не створювати штучних перешкод у здійсненні підприємцем господарської діяльності. Такі послуги оцінили у 30 000 доларів США.

Затримали підозрюваних у порядку ст.208 КПК України після одержання ними частини неправомірної вигоди у розмірі 15 тисяч доларів США.

Наразі їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі понад 600 тис грн кожному.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 8 до 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 169