Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

За тисячу доларів США хотів «купити» у прикордонника службову інформацію та перетнути держкордон – на Закарпатті підозрюють військовозобов’язаного

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 32-річному громадянину за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний запропонував інспектору прикордонної служби 1000 доларів США за допомогу у перетині ним українсько-словацького кордону поблизу села Паладь-Комарівці Ужгородського району Закарпаття.

Встановлено, що за ці кошти військовозобов’язаний хотів «купити» інформацію про місце розташування прикордонних нарядів та перетнути кордон поза межами пункту пропуску.

Головний сержант прикордонної служби повідомив про цей факт правоохоронців та надалі діяв під їх контролем.

Затримали хабародавця у порядку ст. 208 КПК України – під час передачі обумовленої суми коштів.

Наразі останньому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а також притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України та спільно із відділом внутрішньої та власної безпеки по 94 прикордонному загону ДПС України.

Довідково: санкція статті передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 121