Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

За 9 000 доларів США намагались підкупити прикордонників та переправити кількох військовозобов’язаних через пункт пропуску на Львівщині

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом львів’янам за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрювані підшукували чоловіків призовного віку та за гроші пропонували послуги із безперешкодного перетину кордону через офіційні пункти пропуску.

Встановлено, що вони планували підкупити працівників прикордонної служби, щоб вони посприяли у незаконній оборудці. За трьох потенційних ухилянтів вони пропонували 9 тис доларів США.

Прикордонники погодились на умови, однак повідомили про цей факт правоохоронців, які і задокументували протиправну діяльність переправників.

Викрили підозрюваних у селищі Івано-Франкове у Яворівському районі Львівщини під час надання всієї суми раніше обумовленої неправомірної вигоди. Їх затримали у порядку ст.208 КПК України.

Наразі їм обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області та спільно із працівниками внутрішньої безпеки по 7-му прикордонному Карпатському загону ДПС України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 147