Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

На Прикарпатті заступниця голови ВЛК "купила" у колег висновок про непридатність до військової служби для сина

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру заступниці голови військово-лікарської комісії при Івано-Франківському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за фактом зловживання впливом (ч. 1 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, 50-річна лікарка скориставшись службовим становищем вплинула на колег із військово-лікарської комісії, щоб ті сфабрикували дані про стан здоров’я її 27-річного сина.

Встановлено, що за грошову винагороду у розмірі 1000 доларів США медики видали висновок комісії про непридатність хлопця до військової служби з подальшим виключенням з військового обліку.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній міри запобіжного заходу та відсторонення від посади. Крім цього, перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Івано-Франківській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція статті передбачає до 2 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 172