Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Прикордонниці з Волині, яка дозволяла перетинати кордон військовозобов’язаним, повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру інспекторці відділення прикордонної служби з Волині за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювана під час прикордонного контролю у пункті пропуску «Устилуг-Зосин» дозволила перетнути кордон чотирьом військовозобов’язаним чоловікам без відповідних дозвільних документів.

Встановлено, що вона не внесла про цих осіб дані до інформаційно-телекомунікаційної системи «Гарт-1», таким чином забезпечила можливість їх незаконного переміщення під час дії правового режиму воєнного стану. Діяла посадовиця відповідно до заздалегідь розробленого плану та злочинних домовленостей, скориставшись службовим становищем.

Наразі вирішується питання про обрання для інспекторки міри запобіжного заходу та перевіряється її причетність до вчинення аналогічних злочинів. Крім цього, встановлюється повне коло причетних до незаконної діяльності осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу співробітників Державної прикордонної служби.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 7 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 334