Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Посадовців військового лісництва на Львівщині підозрюють у розкраданні лісу на майже 5 000 000 гривень

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру директору одного з військових лісництв Львівщини, його заступнику та майстру лісу за фактом організації незаконної порубки дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою організованою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, підозрювані змовились та організували схему незаконних порубок та розкрадання деревини різних порід з лісових угідь у Яворівському районі на Львівщині.

Встановлено, що вони відбирали певні породи дерев та вносили неправдиві дані про підстави для їх зрубу в офіційну документацію. Переважно розкрадали і продавали цінні породи: «дуб», «граб», «осика», «вільха» «бук», «береза».

Упродовж 2022-2023 років під виглядом законної господарської діяльності посадовці отримували неправомірні матеріальні блага, які розподіляли між собою.

Загальна сума збитків, завданих державі внаслідок протиправної діяльності злочинної групи, сягнула майже 5 мільйонів гривень.

Наразі усім трьом обрано запобіжні заходи. Крім цього, директора і його заступника відсторонено від посад. Вживаються заходи з метою відшкодування спричиненої шкоди.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 7 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 183