Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2024

Закарпаття: за майже 20 000 доларів США організували «трансфер» до Румунії для п’яти ухилянтів

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру злочинній групі у складі трьох осіб за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, жителі Рахівського району, серед яких колишній правоохоронець, за гроші допомагали чоловікам призовного віку покидати територію України в умовах дії правового режиму воєнного стану.

Встановлено, що на власному авто вони підвозили «клієнтів» до прикордонного населеного пункту та лісовими стежками проводили до Румунії.

Свої послуги оцінили у 4 тис доларів США з людини.

Затримали підозрюваних під час чергової спроби переправити п’ятьох ухилянтів через кордон. Останніх затримали у адміністративному порядку.

Наразі учасникам злочинної групи обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за матеріалами Управління СБУ в Закарпатській області та спільно із співробітниками 27 прикордонного загону ДПС України.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 113