Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2024

Незаконно віддав землі Міністерства оборони міській раді – на Буковині судитимуть держреєстратора за збитки на майже 43 000 000 гривень

 

 

Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно державного кадастрового реєстратора Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідство встановило, що посадовець незаконно відчужив 12 гектарів земель, на яких розташований завод. Він перереєстрував земельну ділянку, яка належить Міністерству оборони України, за органом місцевого самоврядування.

Обвинувачений без дозволу оборонного відомства присвоїв цій території кадастровий номер та змінив фактичного власника. Таким чином завдав державі збитків на майже 43 млн грн.

Наразі перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Довідково: санкція статті передбачає від 2 до 5 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, штрафом або без такого.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції  в Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 127