Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

На Рівненщині затримали члена ВЛК і ексвоєнкома району – за 7400 доларів США «торгували непридатністю» до військової служби

 

 

За процесуального керівництва Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру члену гарнізонної військово-лікарської комісії одного із медичних закладів регіону та колишньому районному воєнкому за фактом вимагання і одержання неправомірної вигоди для третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані вимагали від двох поранених у зоні бойових дій військових гроші за встановлення відповідного діагнозу та подальшого визнання їх непридатними до служби у ЗСУ. При цьому, вони зобов’язувались вплинути на інших посадових осіб для прийняття ними відповідного рішення.

Встановлено, що свої послуги із надання одному військовослужбовцю офіційного скерування на проходження лікування у медустанові оцінили у 400 доларів США, а за вирішення питання про звільнення зі служби за станом здоров’я іншого – 7000 доларів США.

Обох підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання грошових коштів.

Крім цього, під час санкціонованих обшуків їх помешкань, робочих місць та транспортних засобів вилучено майже 5 млн грн коштів різної валюти, чорнові записи, особові справи призовників, копії медичних та інших документів.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу, перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Рівненській області за матеріалами Управління СБУ в Рівненській області та оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 149