Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

За 115 000 гривень «винагороди» допомагав перетнути держкордон із Молдовою – на Буковині підозрюють прикордонника

 

 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру інспектору прикордонної служби за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний дізнавшись про намір військовозобов’язаного покинути країну в умовах воєнного стану, з корисливих мотивів запропонував йому допомогу, оскільки володіє службовою інформацією про місця розташування прикордонних патрулів та може посприяти у «вирішенні питання».

Встановлено, що за 115 тисяч гривень він доправив чоловіка на власному авто до місця відправного пункту, надав детальні поради та чіткі вказівки щодо подальших дій під час і після перетину держкордону із Молдовою.

Затримали правоохоронця у порядку ст. 208 КПК України у Дністровському районі Буковини. Суд обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Наразі вивчаються інші можливі факти нелегального переправлення чоловіків за кордон.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за матеріалами відділу внутрішньої та власної безпеки по 31 прикордонному загону ГВВВБ «Захід» ДПС України.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 135