Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2024

Виїзд за кордон під час війни за 14 000 доларів США – на Прикарпатті підозрюють капітана цивільного захисту в організації протиправної схеми

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру капітану служби цивільного захисту одного із районних управлінь Державної служби з надзвичайних ситуацій за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 33-річний інспектор за 14 000 доларів США обіцяв забезпечити оформлення і видачу для свого знайомого, який хотів виїхати до Чехії на роботу, фіктивних документів про наявність у нього ІІ групи інвалідності.

Таким чином військовозобов’язаний, який підлягає мобілізації у період дії правового режиму воєнного стану, набував законних підстав для перетину держкордону.

Затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України – під час отримання другої частини неправомірних коштів у розмірі 3 тис доларів США,  ще 3 тис він отримав авансом напередодні.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави та відсторонено від виконання службових обов’язків. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 129