Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2024

Організував схему виїзду за кордон для військовозобов’язаних – на Львівщині підозрюють місцевого мешканця, який за 3 000 доларів США «продавав» сфабриковані документи

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 41-річному жителю Львівського району за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за гроші обіцяв виготовити для трьох військовозобов’язаних документи, які нададуть їм законне право виїзду за кордон в умовах дії правового режиму воєнного стану.

Встановлено, що одному із «клієнтів» він планував оформити 3 групу інвалідності, а двом іншим – посвідчення волонтерів. Такі послуги оцінив у 3 тисячі доларів США з особи. 

Викрили організатора схеми під час переказу на картковий рахунок 1200 доларів США завдатку від цих осіб. Затримали його в порядку ст. 208 КПК України.

Під час санкціонованих обшуків вилучено мобільний телефон, банківські картки, чорнові записи, посвідчення благодійної організації, копії закордонних паспортів та інші речові докази.

Наразі вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та  конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 117