Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2024

На Львівщині судитимуть двох прикордонниць, яких обвинувачують у «зливі» службової інформації

 

 

Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітниць підрозділів прикордонної служби за фактом несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом (ч. 2 ст. 361-2 КК України). Одній із них інкримінують ще й несанкціоноване копіювання інформації, що призвело до її витоку, вчинене повторно (ч. 3 ст. 362 КК України).

Розслідування встановило, що інспекторки за гроші перевіряли у державній базі даних інформацію про наявність чи відсутність для чоловіків призовного віку заборон на перетин кордону, а також визначали чи розшукують їхніх «клієнтів» представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Обвинувачені працювали у різних структурних підрозділах і не були знайомими, однак діяли за схожою схемою. Вони спілкувалися через месенджери та діяли за допомогою посередників. Така послуга коштувала 150 доларів США.

Задокументовано два епізоди продажу службової інформації однією прикордонницею та ще шість – іншою.

Наразі обох посадовиць переведено у структурний підрозділ, який виконує завдання на Сході країни. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за матеріалами військової контррозвідки СБУ, а також відділу внутрішньої та власної безпеки по 7 прикордонному загону Держприкордонслужби України.

Довідково: санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 120