Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

4000 доларів США за «вирішення питання» зі звільнення від призову – на Буковині викрили ексчиновницю департаменту міськради

 

 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 31-річній експосадовиці міської ради на Буковині за фактом зловживання впливом, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, колишня чиновниця у січні цього року пообіцяла військовозобов’язаному із вродженою вадою серця допомогти із оформленням II групи інвалідності.

При цьому, користуючись владним авторитетом та нібито дружніми взаєминами із членами медичних установ та військово-лікарських комісій, зобов’язувалась вплинути на їх рішення. 

Встановлено, що з метою «вирішення питання» вона висунула чоловіку вимогу – 4 тисячі доларів США за виготовлення довідки, яка звільнить його від призову за мобілізацією. Гроші погодилася отримати частинами. 

Викрили підозрювану під час передачі вже готової довідки медико-соціальної експертизи одного із лікувальних закладів з іншої області та отримання  другої частини неправомірної вигоди у розмірі 3500 доларів США. Її затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі для неї обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за матеріалами 7 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки СБУ та Управління СБУ у Чернівецькій області.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 179