Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Жителю Львівщини, який за 6500 доларів США фіктивно працевлаштовував військовозобов’язаних заради «броні», повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 44-річному жителю Львівщини за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний пообіцяв військовозобов’язаному фіктивно працевлаштувати його до столичного підприємства, яке входить до оборонного комплексу АТ «Укроборонпром», а також виготовити для нього службове відрядження.

Встановлено, що на основі цього документа його «клієнт» мав у законний спосіб виїхати до однієї із країн ЄС, уникнувши мобілізації. Такі послуги організатор схеми оцінив у 6,5 тисяч доларів США.

Затримали останнього у порядку ст. 208 КПК України – під час одержання авансу в розмірі 4500 доларів США.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення майже 170 тисяч гривень застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Міграційної поліції Львівщини та спільно із оперативниками 7 прикордонного Карпатського загону ДПС України.  

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та  конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 92