Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2024

Львівщина: На спробі підкупу інспектора прикордонної служби викрили місцевого мешканця – пропонував 14 000 доларів США за себе і товариша

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 29-річному мешканцю Львівщини за фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, який є військовозобов’язаним та підлягає призову під час мобілізації, запропонував хабар начальнику інспекторів прикордонного контролю. 

Встановлено, що за гроші посадовець мав безперешкодно пропустити через пункт пропуску «Шегині» спершу самого підозрюваного, а згодом його товариша. Чоловіки намагались виїхати до однієї із країн ЄС, щоб уникнути служби у війську.

За таку послугу підозрюваний пообіцяв посадовцю 14 тисяч доларів США. Однак прикордонник повідомив про такий факт правоохоронців, які і задокументували злочинну діяльність жителя регіону.

Останнього затримали у порядку ст. 208 КПК України – під час надання 9 тисяч доларів США, з яких 2 тисячі – аванс за іншого військовозобов’язаного.  

Наразі фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення майже 170 тисяч гривень застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області та за спільно з відділом внутрішньої та власної безпеки 7 прикордонного загону ГВ ВВБ «Захід» ДПС України.

Довідково: санкція статті передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 114