Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

Організував незаконний трансфер до Словаччини за 7 000 доларів США – на Закарпатті затримано місцевого мешканця

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного повідомлено про підозру 36-річному місцевому мешканцю за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у період дії правового режиму воєнного стану підшукав чоловіка призовного віку, якому заборонений виїзд за межі країни, та запропонував «допомогу».

Зустрівшись із ним у заздалегідь обумовленому місці в Ужгороді, обговорив деталі незаконної оборудки та на власному авто відвіз до лінії розмежування українсько-словацького кордону. Звідти вказав військовозобов’язаному напрямок руху. Такі послуги оцінив у 7 тисяч доларів США.

Встановлено, що гроші він планував отримати кількома частинами: 1 500 доларів США авансом, ще 1 000 безпосередньо під час переправлення, а решту суми після успішного перетину держкордону. Останній транш підозрюваному мав передати хтось з родичів чи друзів.

Затримали закарпатця у порядку ст. 208 КПК України – після отримання другої частини коштів у розмірі 1 тисячі доларів США.          

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Крім цього, перевіряється причетність до злочину інших осіб, зокрема серед військовослужбовців прикордонної служби.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за матеріалами Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, спільно із співробітниками 94 прикордонного загону (м. Чоп) ДПС України та Міграційної поліції Закарпаття.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 115