Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2024

Завдав державі збитків на 1,5 млн грн – ексдиректора оборонного підприємства судитимуть на Львівщині

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону завершено досудове розслідування стосовно колишнього директора оборонного підприємства за фактами зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Встановлено, що тодішній керівник заводу, який забезпечує боєздатність української армії, укладав із підприємствами договори на поставку комплектуючих за завищеними цінами.

Вартість однієї деталі згідно документації була у кілька десятків вищою за середньоринкову. Правоохоронці задокументували декілька таких епізодів.

Внаслідок закупівель, здійснених у інтересах фірм та самого ексдиректора, сума завданих державі збитків сягла майже 1,5 мільйона гривень. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області, Територіального управління БЕБ у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 6 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та штрафом.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 101