Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

За 17 000 доларів США «продав» ухилянту місце у делегації для виїзду за кордон – на Львівщині затримали військового

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю військової частини з Львівщини за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 54-річний військовий за 17 тисяч доларів США обіцяв фіктивно включити військовозобов’язаного до складу делегації, яка виїжджатиме на міжнародну конференцію до однієї із країн Євросоюзу.

Встановлено, що сам виїзд мав відбутися на автомобілі через 10 днів після укладення протиправної «угоди».

Затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України – під час одержання 8,5 тисяч доларів США авансу.

Наразі йому обрано запобіжний захід. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 34