Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

Волинська спецпрокуратура оскаржить вирок для військового, якого засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство двох співслужбовців

 

 

За публічного обвинувачення Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону суд визнав винним молодшого сержанта військової частини в умисному вбивстві (п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України). Його засуджено до 15 років ув’язнення та позбавлено військового звання.

У суді прокурори довели, що в січні 2023 року 43-річний військовий напідпитку увійшов до приміщення бліндажу, де ночували військовослужбовці, та застрелив двох із них: 48-річного батька та його 26-річного сина.

Встановлено, що засуджений здійснив більше десятка пострілів у постраждалих через тривалі особисті неприязні взаємини із ними.

Зазначимо, що прокуратура вважає призначене покарання занадто м'яким, а відтак оскаржуватиме.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції у Волинській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 86