Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

5 років військовій прокуратурі України: головні зміни і досягнення. - Телеканал ICTV - "Факти"

Новій Військовій прокуратурі України у серпні виповнюється 5 років. Потреба в ній з’явилася з початком російсько-української війни. 24 серпня набув чинності закон про Військову прокуратуру, а 27 серпня її очільником призначили Анатолія Матіоса. За 5 років кожен із працівників прокуратури повернув у бюджет понад 6,5 млн грн.

Військову прокуратуру відновили з початком російської агресії
. 5 років тому очолив відомство тодішній заступник генпрокурора Анатолій Матіос, і перші 57 прокурорів-добровольців одразу поїхали на Схід, тепер їх кількість збільшилась до 680.

Серед 36 тис. кримінальних проваджень Військової прокуратури найгучніша – це державна зрада Януковича. За іронією долі обвинувачення висували саме прокурори з Криму і Луганська. Ті, хто позбувся землі, притягнули до відповідальності того, хто привів війну на їхню землю.

Розслідування російської агресії сьогодні – це величезний шмат роботи. До відповідальності вже притягнули 263 людини, і чверть із них – генерали, адмірали та судді країни-агресора.

Але водночас прокурори – це не просто юристи-буквоїди. Вони такі ж військові, які добре володіють зброєю і знають тактику ворога.



Джерело: Факти ICTV

кількість переглядів: 1238